
Składniki
400 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
60 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki.

Krok 2
Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 3
Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku.


Dobra rada:
Jeśli wolisz potrawy mniej pikantne możesz użyć ketchupu Hellmann’s łagodny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne śledzie w ognistej zalewie
Chcesz przygotować śledzie w nowy i oryginalny sposób? Zainspiruj się przepisem na pikantne śledzie w ognistej zalewie, które podasz zarówno jako przystawkę na przyjęciu, jak i na bożonarodzeniowy stół. Bazą do ostrej marynaty jest ketchup pikantny wymieszany dla kontrastu ze słodkim miodem. Jeśli wolisz, aby smak sosu był nieco delikatniejszy, użyj ketchupu łagodnego zamiast pikantnego. Pozostałe potrzebne składniki to czerwona cebula oraz ogórki kiszone, które należy posiekać w drobną kostkę. Filety śledziowe odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i pokrój je po skosie na kawałki. Ułóż je starannie na talerzyku i każdy kawałek przykryj warstwą pikantnego sosu. Następnie zetrzyj na tarce kostkę żółtego sera – dobrze sprawdzi się np. ementaler lub cheddar. Posyp śledzie startym serem, a na koniec udekoruj je gałązkami świeżego koperku. Danie serwuj schłodzone, najlepiej z dodatkiem białego pieczywa. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.