
Składniki
350 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
2 szklanki
2 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj i dodaj obraną cebulę, plasterki marchewki, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ocet i cukier.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i ponownie zagotuj.
Krok 3
Uprzednio namoczone filety pokrój w paski, zalej marynatą i schłodź w lodówce przez dobę.
Krok 4
Przed podaniem paski śledzi zwiń w ruloniki, przekłuj wykałaczką i polej marynatą oraz przybierz marchewką i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie marynowane
Do tej pory kupowałaś gotowe śledzie w sklepie? Od dziś z łatwością przygotujesz je we własnej kuchni i na pewno będą dużo smaczniejsze od tych kupnych. Śledzie na ostro, w sosie słodko-kwaśnym lub w occie. Każda wersja tej ryby jest dobra, bo śledź jest po prostu przepyszny. Według tego przepisu, przyrządzisz go w marynacie z octem oraz marchewką – te dodatki wspaniale podkreślą słony smak ryby, a danie będzie się ładnie prezentować. Przygotowanie marynaty jest bardzo proste, bo wystarczy wszystkie składniki zagotować w wodzie z cukrem. Smaki cebuli, octu, marchewki i przypraw zmieszają się ze sobą. Tak przygotowaną marynatą wystarczy zalać śledzie i poczekać, aż nasiąkną – najlepiej przez dobę trzymając je w lodówce. Przed podaniem, przystrój danie listkami pietruszki a śledziki ponabijaj na wykałaczki, by łatwiej było je jeść.