Śledzie marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie marynowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj i dodaj obraną cebulę, plasterki marchewki, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ocet i cukier.

Śledzie marynowane - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i ponownie zagotuj.

Śledzie marynowane - Krok 2

Krok 3

Uprzednio namoczone filety pokrój w paski, zalej marynatą i schłodź w lodówce przez dobę.

Śledzie marynowane - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem paski śledzi zwiń w ruloniki, przekłuj wykałaczką i polej marynatą oraz przybierz marchewką i natką pietruszki.

Śledzie marynowane - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie marynowaneŚledzie marynowane

Do tej pory kupowałaś gotowe śledzie w sklepie? Od dziś z łatwością przygotujesz je we własnej kuchni i na pewno będą dużo smaczniejsze od tych kupnych. Śledzie na ostro, w sosie słodko-kwaśnym lub w occie. Każda wersja tej ryby jest dobra, bo śledź jest po prostu przepyszny. Według tego przepisu, przyrządzisz go w marynacie z octem oraz marchewką – te dodatki wspaniale podkreślą słony smak ryby, a danie będzie się ładnie prezentować. Przygotowanie marynaty jest bardzo proste, bo wystarczy wszystkie składniki zagotować w wodzie z cukrem. Smaki cebuli, octu, marchewki i przypraw zmieszają się ze sobą. Tak przygotowaną marynatą wystarczy zalać śledzie i poczekać, aż nasiąkną – najlepiej przez dobę trzymając je w lodówce. Przed podaniem, przystrój danie listkami pietruszki a śledziki ponabijaj na wykałaczki, by łatwiej było je jeść.