Filety śledziowe z octem po kaszubsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

85

330 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

480 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

500 gramów

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 litra wody gotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i ziarnami jałowca.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 1

Krok 2

W zalewie namocz pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej całą noc.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w półtalarki i przesmaż na oleju, dodaj 2 łyżki koncentratu i przesmaż jeszcze chwilę.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 3

Krok 4

Rodzynki namocz w soku pomarańczowym i wsyp do pomidorowego sosu.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 4

Krok 5

Dodaj śledzie i wszystko dobrze wymieszaj - dolej troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodaj jeszcze trochę majeranku.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 5
Tagi:
3

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Gembara

    Małgorzata Gembara

    Jak długo może być w słoiku taki śledzik ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Stasińska

    Karolina Stasińska

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Paradowska

    Daria Paradowska

    polecam do śledzi olej lniany Oliwia Kaszubska

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej