Filety śledziowe z octem po kaszubsku
łatwe
1578 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
500 gramów
1 łyżka
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
null szklanek
1 szklanka
0.5 litra
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 litra wody gotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i ziarnami jałowca.

Krok 2
W zalewie namocz pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej całą noc.

Krok 3
Cebulę pokrój w półtalarki i przesmaż na oleju, dodaj 2 łyżki koncentratu i przesmaż jeszcze chwilę.

Krok 4
Rodzynki namocz w soku pomarańczowym i wsyp do pomidorowego sosu.

Krok 5
Dodaj śledzie i wszystko dobrze wymieszaj - dolej troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodaj jeszcze trochę majeranku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej