Filety śledziowe z octem po kaszubsku
łatwe
1468 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
500 gramów
1 łyżka
5 sztuk
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 litra wody gotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i ziarnami jałowca.
Krok 2
W zalewie namocz pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej całą noc.
Krok 3
Cebulę pokrój w półtalarki i przesmaż na oleju, dodaj 2 łyżki koncentratu i przesmaż jeszcze chwilę.
Krok 4
Rodzynki namocz w soku pomarańczowym i wsyp do pomidorowego sosu.
Krok 5
Dodaj śledzie i wszystko dobrze wymieszaj - dolej troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodaj jeszcze trochę majeranku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej