Filety śledziowe z octem po kaszubsku
łatwe
1338 osób zapisało
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
500 gramów
1 łyżka
5 sztuk
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 litra wody gotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i ziarnami jałowca.
Krok 2
W zalewie namocz pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej całą noc.
Krok 3
Cebulę pokrój w półtalarki i przesmaż na oleju, dodaj 2 łyżki koncentratu i przesmaż jeszcze chwilę.
Krok 4
Rodzynki namocz w soku pomarańczowym i wsyp do pomidorowego sosu.
Krok 5
Dodaj śledzie i wszystko dobrze wymieszaj - dolej troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodaj jeszcze trochę majeranku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej