Filety śledziowe z octem po kaszubsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

85

332 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

500 gramów

1 łyżka

5 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 litra wody gotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i ziarnami jałowca.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 1

Krok 2

W zalewie namocz pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej całą noc.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w półtalarki i przesmaż na oleju, dodaj 2 łyżki koncentratu i przesmaż jeszcze chwilę.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 3

Krok 4

Rodzynki namocz w soku pomarańczowym i wsyp do pomidorowego sosu.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 4

Krok 5

Dodaj śledzie i wszystko dobrze wymieszaj - dolej troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodaj jeszcze trochę majeranku.

Filety śledziowe z octem po kaszubsku - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Gembara

    Małgorzata Gembara , 19.12.2017

    Jak długo może być w słoiku taki śledzik ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Stasińska

    Karolina Stasińska , 23.12.2016

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Paradowska

    Daria Paradowska , 15.04.2016

    polecam do śledzi olej lniany Oliwia Kaszubska

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety śledziowe z octem po kaszubsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej