Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

14

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny.

Krok 2

Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy.

Krok 3

Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej