Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

21

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny.

Krok 2

Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy.

Krok 3

Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej