Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

21

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny.

Krok 2

Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy.

Krok 3

Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej