Śledzie z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

308 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

80 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.

Krok 3

Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie z buraczkami Śledzie z buraczkami

Jeśli lubisz wyrazisty smak ryb, śledzie z jabłkiem i buraczkami będą dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i na wszelkich rodzinnych uroczystościach. Zastanawiasz się, jak je zrobić? Zacznij od namoczenia śledzi. Pamiętaj, by w trakcie moczenia kilka razy wymienić wodę. Pod koniec dodaj trzy łyżki octu, dzięki czemu pozbędziesz się ości, a śledzie zachowają biały kolor. Przygotowane w ten sposób śledzie umyj i pokrój na mniejsze kawałki, np. w romby. Słony smak ryby doskonale zrównoważą słodkie jabłka i buraki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i śmietaną, a całość dopraw majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować – zamiast buraków możesz użyć innych warzyw, np. korniszonów. Gotowe danie odstaw na przynajmniej godzinę – tak, by wszystkie smaki się połączyły. Śledzie serwuj solo bądź z pieczywem lub ziemniakami. Już teraz pobierz listę składników, i do dzieła!