Śledzie z buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

303 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

500 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.

Krok 3

Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie z buraczkami Śledzie z buraczkami

Jeśli lubisz wyrazisty smak ryb, śledzie z jabłkiem i buraczkami będą dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i na wszelkich rodzinnych uroczystościach. Zastanawiasz się, jak je zrobić? Zacznij od namoczenia śledzi. Pamiętaj, by w trakcie moczenia kilka razy wymienić wodę. Pod koniec dodaj trzy łyżki octu, dzięki czemu pozbędziesz się ości, a śledzie zachowają biały kolor. Przygotowane w ten sposób śledzie umyj i pokrój na mniejsze kawałki, np. w romby. Słony smak ryby doskonale zrównoważą słodkie jabłka i buraki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i śmietaną, a całość dopraw majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować – zamiast buraków możesz użyć innych warzyw, np. korniszonów. Gotowe danie odstaw na przynajmniej godzinę – tak, by wszystkie smaki się połączyły. Śledzie serwuj solo bądź z pieczywem lub ziemniakami. Już teraz pobierz listę składników, i do dzieła!