Śledzie z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

80 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.

Krok 3

Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z buraczkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie z buraczkami Śledzie z buraczkami

Jeśli lubisz wyrazisty smak ryb, śledzie z jabłkiem i buraczkami będą dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i na wszelkich rodzinnych uroczystościach. Zastanawiasz się, jak je zrobić? Zacznij od namoczenia śledzi. Pamiętaj, by w trakcie moczenia kilka razy wymienić wodę. Pod koniec dodaj trzy łyżki octu, dzięki czemu pozbędziesz się ości, a śledzie zachowają biały kolor. Przygotowane w ten sposób śledzie umyj i pokrój na mniejsze kawałki, np. w romby. Słony smak ryby doskonale zrównoważą słodkie jabłka i buraki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i śmietaną, a całość dopraw majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować – zamiast buraków możesz użyć innych warzyw, np. korniszonów. Gotowe danie odstaw na przynajmniej godzinę – tak, by wszystkie smaki się połączyły. Śledzie serwuj solo bądź z pieczywem lub ziemniakami. Już teraz pobierz listę składników, i do dzieła!