Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

1586 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

943 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1658 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź. W międzyczasie zetrzyj mozzarellę na grubej tarce lub po prostu podziel ręcznie na mniejsze kawałki. Drobno posiekaj czosnek i przesmaż na oleju przez 1-2 min. Dodaj mięso i dalej smaż aż utraci różowy kolor, przez 5-7 minut.

Krok 2

Dodaj pomidory i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj sos na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 3

Wymieszaj pastę z sosem. Podawaj z mozzarellą i listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Spróbuj sosu bolognese ze szpinakiem. Dodaj 500 g świeżego, umytego szpinaku pod koniec gotowania sosu. A może bolognese bez mięsa? Świetnie sprawdzą się pieczarki lub cukinia.

5

Opinie o przepisie

  • Wiesława Karpecka

    Wiesława Karpecka, 05.02.2020

    na pewno wkrótce wypróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna  Strzechowska

    Grażyna Strzechowska , 30.08.2016

    szpinak należy zblendować zamiast wołowiny dodałam pierś z kurczaka i pieczarki.Proste i dobrŕrrŕrrrrŕre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Wiesiołek

    Karolina Wiesiołek, 24.08.2016

    super danie, bardzo smaczne. bede probowac je modyfikowac :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna  Strzechowska

    Grażyna Strzechowska , 12.08.2016

    że szpinakiem jest wspaniałe.Trzeba go załadować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • XX Novocaine XX

    XX Novocaine XX, 12.07.2016

    Prosto i smacznie ;) polecam dla tych, którzy nie są mistrzami w kuchni :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą

To danie jest nie tylko proste do przygotowania ale także wyjątkowo smaczne. Nie zastanawiaj się dłużej, przygotuj je na kolację już dziś.