Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

50 gramów

0.5 pęczka

20 mililitrów

50 mililitrów

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj posiekaną natkę i zalej winem - płyn odparuj.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz śmietaną, wlej do przesmażonej cebuli z natką i gotuj 10 minut. Makaron wymieszaj z sosem. Podawaj posypany po wierzchu skruszonym serem blue.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej