
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
50 gramów
0.5 pęczka
20 mililitrów
50 mililitrów
350 gramów
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj posiekaną natkę i zalej winem - płyn odparuj.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz śmietaną, wlej do przesmażonej cebuli z natką i gotuj 10 minut. Makaron wymieszaj z sosem. Podawaj posypany po wierzchu skruszonym serem blue.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej