Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

50 gramów

0.5 pęczka

20 mililitrów

50 mililitrów

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj posiekaną natkę i zalej winem - płyn odparuj.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz śmietaną, wlej do przesmażonej cebuli z natką i gotuj 10 minut. Makaron wymieszaj z sosem. Podawaj posypany po wierzchu skruszonym serem blue.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej