Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

50 gramów

0.5 pęczka

20 mililitrów

50 mililitrów

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj posiekaną natkę i zalej winem - płyn odparuj.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz śmietaną, wlej do przesmażonej cebuli z natką i gotuj 10 minut. Makaron wymieszaj z sosem. Podawaj posypany po wierzchu skruszonym serem blue.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej