
Składniki
null
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
null
0.5 opakowania
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z pokrojoną w paski szynką.
Krok 2
Zalej grzyby i szynkę śmietaną, dodaj Bulion grzybowy Knorr, dokładnie rozprowadź i zagotuj.
Krok 3
Dodaj odsączony groszek. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Połącz z makaronem ugotowanym al dente. Posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































