Spaghetti z pieczarkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pieczarkami i szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

null

0.5 opakowania

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z pokrojoną w paski szynką.

Krok 2

Zalej grzyby i szynkę śmietaną, dodaj Bulion grzybowy Knorr, dokładnie rozprowadź i zagotuj.

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Połącz z makaronem ugotowanym al dente. Posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pieczarkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej