
Składniki
null
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
null
0.5 opakowania
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z pokrojoną w paski szynką.
Krok 2
Zalej grzyby i szynkę śmietaną, dodaj Bulion grzybowy Knorr, dokładnie rozprowadź i zagotuj.
Krok 3
Dodaj odsączony groszek. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Połącz z makaronem ugotowanym al dente. Posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej