Spaghetti

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i poddusiłam na patelni . Pomidorki pokroiłam drobno dodałam do pieczarek oraz szklankę wodyi 1 bulionetke bulion domowy

Krok 2

I gotowałam w tym pieczarki z pomidorami. po 30 minutach dodałam gotowy sos do spaghetti jeszcze 10 minut i było gotowe.

Krok 3

Makaron ugotowałam według tego co było na opakowaniu odcedziłam i polałam sosem :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SpaghettiSpaghetti

Czy istnieje doskonałe danie dla zabieganych – szybkie, proste i z niewielką ilością składników? Oczywiście, że tak! Proponujemy spaghetti. Jego podstawowy wariant możesz rozbudować według gustu. Zacznij od podduszenia pieczarek na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Następnie dodaj do nich świeże, obrane ze skórki pomidory lub te z puszki. By łatwiej ściągnąć ich skórkę, wcześniej zaparz pomidory gorącą wodą. W międzyczasie ugotuj ulubiony makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie musi to być spaghetti, pasować będzie też np. penne lub tagliatelle). Gotowy polej przyrządzonym sosem. Możesz wraz z duszonymi pieczarkami, podsmażyć cebulkę i mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe lub mieszane). Wykorzystaj ulubione warzywa, np. paprykę, cukinię, marchewkę oraz zioła: oregano, bazylię, chili. By otrzymać barwną kompozycję, dodaj do dania paprykę żółtą lub zieloną. Spaghetti podawaj oprószone startym na drobnej tarce parmezanem oraz przyozdobione listkami bazylii. Smacznego!