
Składniki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i poddusiłam na patelni . Pomidorki pokroiłam drobno dodałam do pieczarek oraz szklankę wodyi 1 bulionetke bulion domowy
Krok 2
I gotowałam w tym pieczarki z pomidorami. po 30 minutach dodałam gotowy sos do spaghetti jeszcze 10 minut i było gotowe.
Krok 3
Makaron ugotowałam według tego co było na opakowaniu odcedziłam i polałam sosem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti
Czy istnieje doskonałe danie dla zabieganych – szybkie, proste i z niewielką ilością składników? Oczywiście, że tak! Proponujemy spaghetti. Jego podstawowy wariant możesz rozbudować według gustu. Zacznij od podduszenia pieczarek na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Następnie dodaj do nich świeże, obrane ze skórki pomidory lub te z puszki. By łatwiej ściągnąć ich skórkę, wcześniej zaparz pomidory gorącą wodą. W międzyczasie ugotuj ulubiony makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie musi to być spaghetti, pasować będzie też np. penne lub tagliatelle). Gotowy polej przyrządzonym sosem. Możesz wraz z duszonymi pieczarkami, podsmażyć cebulkę i mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe lub mieszane). Wykorzystaj ulubione warzywa, np. paprykę, cukinię, marchewkę oraz zioła: oregano, bazylię, chili. By otrzymać barwną kompozycję, dodaj do dania paprykę żółtą lub zieloną. Spaghetti podawaj oprószone startym na drobnej tarce parmezanem oraz przyozdobione listkami bazylii. Smacznego!