Spaghetti pomidorowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i poddusiłam na patelni . Pomidorki pokroiłam drobno dodałam do pieczarek oraz szklankę wodyi 1 bulionetke bulion domowy

Krok 2

I gotowałam w tym pieczarki z pomidorami. po 30 minutach dodałam gotowy sos do spaghetti jeszcze 10 minut i było gotowe.

Krok 3

Makaron ugotowałam według tego co było na opakowaniu odcedziłam i polałam sosem :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SpaghettiSpaghetti

Czy istnieje doskonałe danie dla zabieganych – szybkie, proste i z niewielką ilością składników? Oczywiście, że tak! Proponujemy spaghetti. Jego podstawowy wariant możesz rozbudować według gustu. Zacznij od podduszenia pieczarek na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Następnie dodaj do nich świeże, obrane ze skórki pomidory lub te z puszki. By łatwiej ściągnąć ich skórkę, wcześniej zaparz pomidory gorącą wodą. W międzyczasie ugotuj ulubiony makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie musi to być spaghetti, pasować będzie też np. penne lub tagliatelle). Gotowy polej przyrządzonym sosem. Możesz wraz z duszonymi pieczarkami, podsmażyć cebulkę i mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe lub mieszane). Wykorzystaj ulubione warzywa, np. paprykę, cukinię, marchewkę oraz zioła: oregano, bazylię, chili. By otrzymać barwną kompozycję, dodaj do dania paprykę żółtą lub zieloną. Spaghetti podawaj oprószone startym na drobnej tarce parmezanem oraz przyozdobione listkami bazylii. Smacznego!