Spaghetti z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem tuńczykowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

350 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.

Krok 2

Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy odcedzonego tuńczyka, Delikat i pieprz. Dusimy około 2 minuty cały czas mieszając. Mascarpone miksujemy z kremówką i dodajemy do tuńczyka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i ewentualnie dosalamy do smaku.

Krok 3

makaron polewamy obficie sosem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej