
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
350 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.
Krok 2
Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy odcedzonego tuńczyka, Delikat i pieprz. Dusimy około 2 minuty cały czas mieszając. Mascarpone miksujemy z kremówką i dodajemy do tuńczyka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i ewentualnie dosalamy do smaku.
Krok 3
makaron polewamy obficie sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































