Spaghetti z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem tuńczykowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

350 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.

Krok 2

Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy odcedzonego tuńczyka, Delikat i pieprz. Dusimy około 2 minuty cały czas mieszając. Mascarpone miksujemy z kremówką i dodajemy do tuńczyka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i ewentualnie dosalamy do smaku.

Krok 3

makaron polewamy obficie sosem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti pomodoro
czas przygotowania
24 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej