
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
350 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.
Krok 2
Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy odcedzonego tuńczyka, Delikat i pieprz. Dusimy około 2 minuty cały czas mieszając. Mascarpone miksujemy z kremówką i dodajemy do tuńczyka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i ewentualnie dosalamy do smaku.
Krok 3
makaron polewamy obficie sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej