Spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem
łatwe
187 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
100 gramów
350 gramów
100 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni.

Krok 2
Fix rozmieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i dodaj do boczku.

Krok 3
Całość gotuj na małym ogniu 1 minutę. Sos podawaj pomieszany z makaronem ugotowanym na sposób al dente.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem
Szukasz przepisu na smaczny obiad, który przyrządzić można w ekspresowym tempie? Postaw na spaghetti carbonara – będzie gotowe w niecały kwadrans. Z przygotowaniem tego słynnego włoskiego dania poradzą sobie nawet ci, którzy mają do kuchni przysłowiowe dwie lewe ręce. Pamiętać należy jednak o tym, aby ugotować makaron we właściwy sposób, czyli al dente. Powinien być lekko twardawy i sprężysty. Do sosu carbonara użyj koniecznie gęstej, kremowej śmietany, przynajmniej 18 proc.. Gotuj go zaledwie przez chwilę, koniecznie na małym ogniu. W przeciwnym wypadku zetnie się pod wpływem zbyt wysokiej temperatury. Gotowe danie posyp startym parmezanem lub żółtym serem, udekoruj listkami świeżej bazylii oraz przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Serwuj na lekko podgrzanym talerzu - dzięki temu makaron nie ostygnie zbyt szybko.