Spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem
łatwe
185 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
100 gramów
350 gramów
100 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni.

Krok 2
Fix rozmieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i dodaj do boczku.

Krok 3
Całość gotuj na małym ogniu 1 minutę. Sos podawaj pomieszany z makaronem ugotowanym na sposób al dente.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem
Szukasz przepisu na smaczny obiad, który przyrządzić można w ekspresowym tempie? Postaw na spaghetti carbonara – będzie gotowe w niecały kwadrans. Z przygotowaniem tego słynnego włoskiego dania poradzą sobie nawet ci, którzy mają do kuchni przysłowiowe dwie lewe ręce. Pamiętać należy jednak o tym, aby ugotować makaron we właściwy sposób, czyli al dente. Powinien być lekko twardawy i sprężysty. Do sosu carbonara użyj koniecznie gęstej, kremowej śmietany, przynajmniej 18 proc.. Gotuj go zaledwie przez chwilę, koniecznie na małym ogniu. W przeciwnym wypadku zetnie się pod wpływem zbyt wysokiej temperatury. Gotowe danie posyp startym parmezanem lub żółtym serem, udekoruj listkami świeżej bazylii oraz przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Serwuj na lekko podgrzanym talerzu - dzięki temu makaron nie ostygnie zbyt szybko.