
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
3 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż na oleju. Przygotuj sos carbonara - śmietanę rozmieszaj z Fixem i wlej na patelnię. Sos zagotuj.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 3
Umyty szpinak również dodaj do sosu i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp startym serem, najlepiej parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Carbonara ze szpinakiem
Kremowa carbonara ze szpinakiem to znakomita propozycja na danie obiadowe lub apetyczną kolację. Do jej przygotowania wykorzystaj makaron penne – sięgnij po zwykły, kukurydziany lub razowy. Ugotuj go al dente, połącz z sosem i podawaj na ciepło. Danie możesz ponadto zapiec w piekarniku z dodatkiem żółtego sera, np. parmezanu lub goudy. Rozsypany na wierzchu, pod wpływem temperatury zyska złocisty kolor – dzięki temu całość będzie się dobrze prezentować, a smaki pozostałych składników lepiej się ze sobą połączą. Potrawę wyśmienicie uzupełni kiełbasa pokrojona w plastry i podsmażona na oliwie albo kawałki wędzonej szynki. Wypróbuj również wersję z dodatkiem cebuli i wyrazistego czosnku. Do sosu na bazie śmietany dodaj garść świeżych liści szpinaku. Danie dopraw do smaku czarnym pieprzem i serwuj na ciepło, najlepiej bezpośrednio po ugotowaniu makaronu. Do dekoracji wykorzystaj liście świeżych ziół, np. bazylii lub oregano – sprawdzi się również drobno posiekana natka pietruszki. Jak myślisz, czym jeszcze można urozmaicić smak tej potrawy?