Krem z bobu, brokuła i groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z bobu, brokuła i groszku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr oraz mini kostkę czosnkową zalewamy gorącą wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy groszek, bób, brokuła i posiekany kawałek pora. Gotujemy około 15 - 20 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 2

Zupę przelewamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Zmiksowaną zupę przelewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą.

Krok 3

Zupę przelewamy do kubków, a wierzch dekorujemy kleksem kwaśnej śmietany. Do zupy możemy dodać grzanki czosnkowe.

Kasia G.

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z bobu, brokuła i groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej