Wegetariański rosół z lanymi kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański rosół z lanymi kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

489 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 ziarna

900 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i obierz. Cebulę przekrój na pół i przypal na patelni.

Wegetariański rosół z lanymi kluskami - Krok 1

Krok 2

Obrane warzywa pokrój w drobną kostkę.Następnie do garnka z wodą dodaj warzywa, przypaloną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i kostki Rosołu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu.

Wegetariański rosół z lanymi kluskami - Krok 2

Krok 3

W misce połącz jajka z mąką. Ma powstać jednolita masa.

Wegetariański rosół z lanymi kluskami - Krok 3

Krok 4

Rosół przecedź tak, by został sam płyn. Doprowadź bulion do wrzenia i wlewaj powoli masę z mąki, roztrzepując ją widelcem. Gotuj przez 5 minut. Porcję rosołową podawaj z posiekaną natką.

Wegetariański rosół z lanymi kluskami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański rosół z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański rosół z lanymi kluskamiWegetariański rosół z lanymi kluskami

Lane kluski to bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do zup i potraw. Przyrządzając je, pamiętaj jednak, że za każdym razem możesz uzyskać inny efekt – związane jest to zarazem z rodzajem jajek, jak i chłonnością mąki, innej w zależności od jej typu oraz sposobu przechowywania. Dziś wypróbuj naszej propozycji, jaką jest rosół wegetariański!

Dla kogo?

Wszyscy fani tradycyjnych potraw będą zadowoleni z naszej propozycji. Wegetariański rosół z lanymi kluskami to naprawdę pyszna zupa. Jeżeli zostanie Ci trochę klusek, to możesz wykorzystać je do warzywnych kotletów – wystarczy, że przyrządzisz danie z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli i czosnku.  

Na jaką okazję?

Jeżeli nie wyobrażasz sobie większych uroczystości bez kuchni polskiej, to rosół bez mięsa będzie strzałem w dziesiątkę. Smak tej zupy zachwyci wszystkich gości. A może szukasz inspiracji na niedzielny obiad? Niech przepis na rosół wegetariański z lanymi kluskami zagości w Twoim menu! 

Czy wiesz, że?

Lane kluski możesz przygotować na dwa sposoby. Pierwszym z nich jest zagotowanie rosołu wegetariańskiego i wlewanie do niego ciasta cienką strugą, mieszając bardzo delikatnie i odgarniając łyżką wypływające na powierzchnię kluski. Drugi ze sposobów to ugotowanie klusek osobno – w osolonej wodzie – i dodatnie ich na samym końcu do rosołu. 

Dla urozmaicenia:

Dziś poznałeś przepis na rosół wegetariański , ale kluski lane możesz przygotować także w wersji na słodko. Ugotuj je na mleku i podaj z dodatkiem dżemu lub cynamonu. Sprawdź ten przepis na smaczny dodatek i zainspiruj się nim, przygotowując najbliższy obiad.