Kremowa zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z soczewicy

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

20 gramów

20 gramów

20 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj w 1 litrze lekko osolonej wody ok 10 minut aż zmięknie.

Krok 2

Dodaj zupę cebulową Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 2-3 minuty na małym ogniu.

Krok 3

Następnie zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.

Krok 4

W między czasie spraż ziarna na suchej patelni. Zupę podawaj posypaną ziarnami i listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy świetnie pasują płatki chili, pokruszona feta lub świeża kolendra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zupa z soczewicyKremowa zupa z soczewicy

Jeśli zajmujesz się codziennym przyrządzaniem posiłków, z soczewicą dobrze jest się zaprzyjaźnić. Jej kolorowe odmiany mają różnorodne właściwości i zastosowania kulinarne. Od gęstych potrawek aż po wegetariańskie pulpety. Obawiasz się, że jest to składnik, który wymaga specjalnego traktowania? Zapoznaj się z przepisem na zupę z czerwonej soczewicy, którą bez żadnych komplikacji przygotujesz w zaledwie 20 minut.

Dla kogo?

Zupa z soczewicy będzie odpowiednia dla wszystkich, którzy od klasycznej jarzynowej wolą gładkie kremy warzywne.

Na jaką okazję?

Po spędzeniu całego dnia poza domem masz ochotę na domowy posiłek? Postaw na kremową i szybką w przygotowaniu zupę z soczewicy.

Czy wiesz, że?

Możesz eksperymentować z różnymi odmianami soczewicy, ale ugotowanie czerwonej trwa zdecydowanie najkrócej. Nie ma potrzeby jej wcześniejszego namaczania.

Dla urozmaicenia:

Wśród ziaren, którymi posypiesz zupę z soczewicy tuż przed podaniem, może znaleźć się także czarnuszka o pikantnym i korzennym posmaku.