Kremowa zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z soczewicy

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

20 gramów

20 gramów

20 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę ugotuj w 1 litrze lekko osolonej wody ok 10 minut aż zmięknie.

Krok 2

Dodaj zupę cebulową Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 2-3 minuty na małym ogniu.

Krok 3

Następnie zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.

Krok 4

W między czasie spraż ziarna na suchej patelni. Zupę podawaj posypaną ziarnami i listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy świetnie pasują płatki chili, pokruszona feta lub świeża kolendra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zupa z soczewicyKremowa zupa z soczewicy

Jeśli zajmujesz się codziennym przyrządzaniem posiłków, z soczewicą dobrze jest się zaprzyjaźnić. Jej kolorowe odmiany mają różnorodne właściwości i zastosowania kulinarne. Od gęstych potrawek aż po wegetariańskie pulpety. Obawiasz się, że jest to składnik, który wymaga specjalnego traktowania? Zapoznaj się z przepisem na zupę z czerwonej soczewicy, którą bez żadnych komplikacji przygotujesz w zaledwie 20 minut.

Dla kogo?

Zupa z soczewicy będzie odpowiednia dla wszystkich, którzy od klasycznej jarzynowej wolą gładkie kremy warzywne.

Na jaką okazję?

Po spędzeniu całego dnia poza domem masz ochotę na domowy posiłek? Postaw na kremową i szybką w przygotowaniu zupę z soczewicy.

Czy wiesz, że?

Możesz eksperymentować z różnymi odmianami soczewicy, ale ugotowanie czerwonej trwa zdecydowanie najkrócej. Nie ma potrzeby jej wcześniejszego namaczania.

Dla urozmaicenia:

Wśród ziaren, którymi posypiesz zupę z soczewicy tuż przed podaniem, może znaleźć się także czarnuszka o pikantnym i korzennym posmaku.