Rybny wywar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny wywar

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sardynki zalej wodą, dodaj liście laurowe, przekrojone na połowy cebule, marchew pokrojoną w talarki, zmiażdżony czosnek, papryczki chili, pokrojoną cytrynę, pieprz oraz sól.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu przez co najmniej godzinę.

Krok 3

Na koniec zbierz szumowiny, aby pozostał czysty wywar. Możesz gotować go nawet kilka razy przez dwa dni. Wywar rybny jest podstawą dla wielu dań z kuchni tajskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej