Rybny wywar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny wywar

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sardynki zalej wodą, dodaj liście laurowe, przekrojone na połowy cebule, marchew pokrojoną w talarki, zmiażdżony czosnek, papryczki chili, pokrojoną cytrynę, pieprz oraz sól.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu przez co najmniej godzinę.

Krok 3

Na koniec zbierz szumowiny, aby pozostał czysty wywar. Możesz gotować go nawet kilka razy przez dwa dni. Wywar rybny jest podstawą dla wielu dań z kuchni tajskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej