Rybny wywar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny wywar

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sardynki zalej wodą, dodaj liście laurowe, przekrojone na połowy cebule, marchew pokrojoną w talarki, zmiażdżony czosnek, papryczki chili, pokrojoną cytrynę, pieprz oraz sól.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu przez co najmniej godzinę.

Krok 3

Na koniec zbierz szumowiny, aby pozostał czysty wywar. Możesz gotować go nawet kilka razy przez dwa dni. Wywar rybny jest podstawą dla wielu dań z kuchni tajskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny wywar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej