
Składniki
3 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj sok pomidorowy i dodaj kostki rosołu wołowego Knorr. Wymieszaj do ich całkowitego rozpuszczenia, następnie dodaj sok z 3 cytryn i całość ochłodź.
Krok 2
Pokrój ogórki, papryki i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnij czosnek przez praskę i rozetrzyj z połową łyżeczki soli.
Krok 3
Dodaj wszystkie warzywa do zupy, wlej oliwę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawą Knorr, cukrem oraz pieprzem, po czym wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańskie gazpacho
Gazpacho to zupa, która wywodzi się z południowych regionów Hiszpanii. Potrawa idealnie nadaje się do serwowania w upalne dni, bo zazwyczaj podaje się ją na zimno. Przyrządzana jest z surowych warzyw i – w oryginalnej wersji – rozmoczonego chleba. W Polsce zupa staje się coraz bardziej popularna i lubiana. Głównym składnikiem gazpacho jest sok pomidorowy, do którego dodaje się kilka innych warzyw. Ogórek, papryka i cebula nadają potrawie wielu wyrazistych walorów smakowych, a dzięki odrobinie czosnku, zupa jest dodatkowo intensywna. Kuchnia hiszpańska charakteryzuje się dużą ilością przypraw, więc nie żałuj ich podczas gotowania. Warto oddać smaki tego południowego kraju i przyrządzić danie w wersji na ostro – dodaj trochę więcej pieprzu niż zazwyczaj i odrobinę ostrej papryki. Jeśli masz w domu świeżą papryczkę jalapeno, drobno ją posiekaj i wrzuć do zupy pod koniec gotowania. Danie podawaj dobrze schłodzone z kromką chrupkiego pieczywa. Możesz także dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.


































