
Składniki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szklanka
0.25 kilograma
0.25 kilograma
4 sztuki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron na miękko.
Krok 2
Zagotuj wodę. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki.
Krok 3
Odłóż kilka świeżych malin i jagód. Pozostałe owoce dodaj do zupy.
Krok 4
Gdy już zupa nabierze odpowiedniego koloru, dodaj cukier i ugotowany makaron.
Krok 5
Świeże owoce wyłóż bezpośrednio do talerz. Wlej zupę, ozdób melisą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej