Zupa owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szklanka

0.25 kilograma

0.25 kilograma

4 sztuki

0.25 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron na miękko.

Krok 2

Zagotuj wodę. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki.

Krok 3

Odłóż kilka świeżych malin i jagód. Pozostałe owoce dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy już zupa nabierze odpowiedniego koloru, dodaj cukier i ugotowany makaron.

Krok 5

Świeże owoce wyłóż bezpośrednio do talerz. Wlej zupę, ozdób melisą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej