
Składniki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szklanka
0.25 kilograma
0.25 kilograma
4 sztuki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron na miękko.
Krok 2
Zagotuj wodę. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki.
Krok 3
Odłóż kilka świeżych malin i jagód. Pozostałe owoce dodaj do zupy.
Krok 4
Gdy już zupa nabierze odpowiedniego koloru, dodaj cukier i ugotowany makaron.
Krok 5
Świeże owoce wyłóż bezpośrednio do talerz. Wlej zupę, ozdób melisą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej