Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami
średnie
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 750 ml (3 szklanki) wody, wsyp barszcz czerwony w proszku, wymieszaj trzepaczką. Nie gotuj! W garnku rozgrzej olej, zeszklij trawę cytrynową, chili i imbir. Wymieszaj z krewetkami i listkami limonki, smaż minutę, stale mieszając. Zalej rozpuszczonym barszczem, wymieszaj i spróbuj. Jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp zupę kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej