Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 750 ml (3 szklanki) wody, wsyp barszcz czerwony w proszku, wymieszaj trzepaczką. Nie gotuj! W garnku rozgrzej olej, zeszklij trawę cytrynową, chili i imbir. Wymieszaj z krewetkami i listkami limonki, smaż minutę, stale mieszając. Zalej rozpuszczonym barszczem, wymieszaj i spróbuj. Jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp zupę kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej