Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 750 ml (3 szklanki) wody, wsyp barszcz czerwony w proszku, wymieszaj trzepaczką. Nie gotuj! W garnku rozgrzej olej, zeszklij trawę cytrynową, chili i imbir. Wymieszaj z krewetkami i listkami limonki, smaż minutę, stale mieszając. Zalej rozpuszczonym barszczem, wymieszaj i spróbuj. Jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp zupę kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony barszcz po tajsku z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej