Marchwianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchwianka

Autor: optymistkaa^^

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2.5 kilograma

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.

Krok 2

W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej