Marchwianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchwianka

Autor: optymistkaa^^

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2.5 kilograma

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.

Krok 2

W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej