Marchwianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchwianka

Autor: optymistkaa^^

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2.5 kilograma

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.

Krok 2

W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchwianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Drobiowe racuszki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej