
Składniki
1 kilogram
2.5 kilograma
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.
Krok 2
W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej