
Składniki
1 kilogram
2.5 kilograma
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.
Krok 2
W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej