
Składniki
1 kilogram
2.5 kilograma
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać i pokroić marchewkę w kosteczki (wielkość dowolna jak komu smakuje). Następnie w dużym garnku zacząć gotować cała obrana, umyta i pokrojona marchewkę.
Krok 2
W czasie gdy marchewka będzie się gotować obrać ziemniaki i również pokroić w kostkę. Gdy marchewka będzie trochę miękka dosypać ziemniaki i razem gotować.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą ugotowane zrobić zasmażkę i dodać do marchewki oraz ziemniaków. Gotować chwile przyprawiając według swojego własnego uznania :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej