Kotlety mielone z buraczkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
1270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

40 gramów

2 sztuki

400 gramów

0.5 sztuki

5 łyżek

30 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj mięso mielone. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Uformuj owalne kotlety, panieruj je w bułce tartej.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Kotlety smaż z dwóch stron na złoty kolor. Patelnie nakryj przykrywką i smaż jeszcze przez kilka minut.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając. Kotlety mielone podawaj z buraczkami i ziemniakami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej