Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

1144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

345 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

40 gramów

2 sztuki

400 gramów

0.5 sztuki

5 łyżek

30 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj mięso mielone. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Uformuj owalne kotlety, panieruj je w bułce tartej.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Kotlety smaż z dwóch stron na złoty kolor. Patelnie nakryj przykrywką i smaż jeszcze przez kilka minut.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając. Kotlety mielone podawaj z buraczkami i ziemniakami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej