PRZEPISY.PL

Słodko kwaśne buraczki zasmażane są tradycyjnym polskim dodatkiem do mięs. Wszyscy lubimy słodkie buraczki uduszone do miękkości z dodatkiem soku z cytryny.

Buraczki zasmażane - autor: przepisy.pl

Buraczki zasmażane

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
287
osób dodało do Mniamlisty
287
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ocet30 gr
  • olej roślinny50 gr
Buraczki zasmażane – krok 1

Krok 1

Buraki opłucz w zimnej wodzie, nie obieraj. Włóż je do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu wylej wodę i skrop buraki octem, dzięki czemu zachowają piękny kolor. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
Buraczki zasmażane – krok 2

Krok 2

Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.
Buraczki zasmażane – krok 3

Krok 3

Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając.

Więcej przepisów z tym produktem

Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1018
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
15''
4
Średnie
188
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
67
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie