Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

890 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

297 osób wydrukowało

Pobierz pdf

347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

300 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

80 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia i wymieszaj go z jajkiem.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w kostkę, a pieczarki w cząstki. Podsmaż na patelni tak długo, aż wszystko będzie rumiane.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Foremkę do pieczenia wysmaruj margaryną i wyłóż kiełbasę z pieczarkami.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Na wierzchu połóż ziemniaki pokrojone na plastry.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Całość zalej sosem Knorr.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Zapiekankę posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 20 minut.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej