Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem
łatwe
400 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
300 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
80 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia i wymieszaj go z jajkiem.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w kostkę, a pieczarki w cząstki. Podsmaż na patelni tak długo, aż wszystko będzie rumiane.
Krok 3
Foremkę do pieczenia wysmaruj margaryną i wyłóż kiełbasę z pieczarkami.
Krok 4
Na wierzchu połóż ziemniaki pokrojone na plastry.
Krok 5
Całość zalej sosem Knorr.
Krok 6
Zapiekankę posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej