Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

900 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

319 osób wydrukowało

Pobierz pdf

382 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

300 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

80 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia i wymieszaj go z jajkiem.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w kostkę, a pieczarki w cząstki. Podsmaż na patelni tak długo, aż wszystko będzie rumiane.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Foremkę do pieczenia wysmaruj margaryną i wyłóż kiełbasę z pieczarkami.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Na wierzchu połóż ziemniaki pokrojone na plastry.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Całość zalej sosem Knorr.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Zapiekankę posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 20 minut.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej