Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
200 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.
Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.
Krok 3
Wszystko dokładnie zamieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż je na wierzchu zapiekanki. Piecz całość w temperaturze 200°C przez około 40 minut.
Krok 5
Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka Marynarza
Zapiekane ziemniaki z dodatkiem tuńczyka, fasolki szparagowej oraz szpinaku to smaczne danie, które szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym warzywa na ciepło. Zapiekanka marynarza jest prosta do wykonania i można ją z powodzeniem odgrzewać. Sprawdzi się więc nie tylko jako obiad, ale też ciepła przekąska w pracy. Przyrządzisz ją z fasolki szparagowej, szpinaku, pokrojonych w talarki ziemniaków, tuńczyka z puszki, cebuli, czosnku, oliwek i przypraw. Smaku całości dopełni śmietanowy sos i mozzarella. Tak przyrządzona zapiekanka ziemniaczana będzie dobrze komponować się również z sosem czosnkowym. Podawaj ją z sałatką ze świeżego szpinaku lub pieczonych buraków, jajka oraz ogórków kiszonych. Ewentualnie dołącz do niej jako dodatek chrupiącą bagietkę. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz równie dobrze zastąpić makaronem lub kaszą. Z podanego powyżej przepisu dowiesz się, jak je przyrządzić krok po kroku. Zapoznaj się z nim i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.