Zapiekanka Marynarza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Marynarza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

1484 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Zapiekanka Marynarza - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Zapiekanka Marynarza - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie zamieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka Marynarza - Krok 3

Krok 4

Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż je na wierzchu zapiekanki. Piecz całość w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

Zapiekanka Marynarza - Krok 4

Krok 5

Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.

Zapiekanka Marynarza - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

21

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Się nazwy czepiać hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Przydatek

    Marcin Przydatek , 17.01.2015

    Mmmm :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jankowska

    Anna Jankowska , 17.01.2015

    Co w tym marynarskiego???? Tunczyk z puszki? Zal.po tym to chyba tylko objawy choroby morskiej hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski , 17.01.2015

    miło mi, że się zainteresowałaś. Jak już pisałem wyżej: Nic więcej! :) To proste i smaczne danie. Większość włoskich pasta traktuje się oliwą z oliwek, mieszanką ziół/przypraw, i serem. Często oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami, nasionami słonecznika i takie tam. To tylko takie głodomory jak ja osobiście muszą mieć sosy do makaronu, co też jest genialne :) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Rymsza

    Mieczyslaw Rymsza , 17.01.2015

    musze koniecznie wypróbować morskiej potrawy pozdro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michel Sahlani

    Michel Sahlani , 17.01.2015

    Magda !! Kiedy nas zapraszasz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tobiasz

    Jan Tobiasz , 16.01.2015

    Eryk , jak tylko to przygotujesz , daj znać a ja posmakuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sławniewicz

    Marek Sławniewicz , 16.01.2015

    a gdzie golonka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Krysztofik

    Mirek Krysztofik , 16.01.2015

    Sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 16.01.2015

    Nastepny gniot dla laikow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gosieniecka

    Anna Gosieniecka , 16.01.2015

    i zapiec?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Kucharski

    Ryszard Kucharski , 16.01.2015

    Chyba spróbuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ginter Joniec

    Ginter Joniec , 16.01.2015

    http://animatedgif.biz/mpeg-creation2/temp/oqqs2nr0rh1pe5ta1aa683d1u5/indexweb.htm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Szul

    Waldemar Szul , 16.01.2015

    na chorobę morską,jak jak znalazł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Řehoř Saláta

    Řehoř Saláta , 16.01.2015

    Pierdzielisz Pan, Panie Sławomirze. I czarne i zielone są ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kolo Man

    Kolo Man , 16.01.2015

    Poproszę bez glutenu. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek , 16.01.2015

    CZARNE OLIWKI, TYLKO CZARNEEEEEeeeeee......!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski , 16.01.2015

    nie lubię takich zapiekanek z ziemniakami łączyć, zamieniłbym tylko na makaron, ewentualnie przy większych kosztach, ale na pataty. Ja dziś miałem super obiadek w pracy przygotowany w domu wczoraj: - makaron tagliatelle, do tego słoik suszonych pomidorów w zalewie z kaparami (7,69 Piotr & Paweł, Lidl), starty ser podpuszczkowy (np. zamiast Parmezanu tańszy Gran Padano). Pokroiłem tylko odsączone pomidory suszone z kaparami i zasypałem wiórkami sera. Nic więcej! Genialne! Można wrzucić oliwki, ale nie ma sensu grzebać za wiele, i tak już implozja smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Ziegler

    Ela Ziegler , 16.01.2015

    Sprobuje chetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Woźniak

    Ewa Woźniak , 16.01.2015

    robie dzisiaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wieruszewska

    Magda Wieruszewska , 16.01.2015

    Będzie na kolację dzisiaj :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Curry z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka MarynarzaZapiekanka Marynarza

Zapiekane ziemniaki z dodatkiem tuńczyka, fasolki szparagowej oraz szpinaku to smaczne danie, które szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym warzywa na ciepło. Zapiekanka marynarza jest prosta do wykonania i można ją z powodzeniem odgrzewać. Sprawdzi się więc nie tylko jako obiad, ale też ciepła przekąska w pracy. Przyrządzisz ją z fasolki szparagowej, szpinaku, pokrojonych w talarki ziemniaków, tuńczyka z puszki, cebuli, czosnku, oliwek i przypraw. Smaku całości dopełni śmietanowy sos i mozzarella. Tak przyrządzona zapiekanka ziemniaczana będzie dobrze komponować się również z sosem czosnkowym. Podawaj ją z sałatką ze świeżego szpinaku lub pieczonych buraków, jajka oraz ogórków kiszonych. Ewentualnie dołącz do niej jako dodatek chrupiącą bagietkę. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz równie dobrze zastąpić makaronem lub kaszą. Z podanego powyżej przepisu dowiesz się, jak je przyrządzić krok po kroku. Zapoznaj się z nim i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.