Zapiekanka Marynarza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1429 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Zapiekanka Marynarza - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Zapiekanka Marynarza - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie zamieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka Marynarza - Krok 3

Krok 4

Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż je na wierzchu zapiekanki. Piecz całość w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

Zapiekanka Marynarza - Krok 4

Krok 5

Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.

Zapiekanka Marynarza - Krok 5
21

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski, 30.05.2018

    Się nazwy czepiać hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Przydatek

    Marcin Przydatek, 17.01.2015

    Mmmm :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jankowska

    Anna Jankowska, 17.01.2015

    Co w tym marynarskiego???? Tunczyk z puszki? Zal.po tym to chyba tylko objawy choroby morskiej hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski, 17.01.2015

    miło mi, że się zainteresowałaś. Jak już pisałem wyżej: Nic więcej! :) To proste i smaczne danie. Większość włoskich pasta traktuje się oliwą z oliwek, mieszanką ziół/przypraw, i serem. Często oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami, nasionami słonecznika i takie tam. To tylko takie głodomory jak ja osobiście muszą mieć sosy do makaronu, co też jest genialne :) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Rymsza

    Mieczyslaw Rymsza, 17.01.2015

    musze koniecznie wypróbować morskiej potrawy pozdro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michel Sahlani

    Michel Sahlani, 17.01.2015

    Magda !! Kiedy nas zapraszasz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tobiasz

    Jan Tobiasz, 16.01.2015

    Eryk , jak tylko to przygotujesz , daj znać a ja posmakuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sławniewicz

    Marek Sławniewicz, 16.01.2015

    a gdzie golonka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Krysztofik

    Mirek Krysztofik, 16.01.2015

    Sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko, 16.01.2015

    Nastepny gniot dla laikow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gosieniecka

    Anna Gosieniecka, 16.01.2015

    i zapiec?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Kucharski

    Ryszard Kucharski, 16.01.2015

    Chyba spróbuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ginter Joniec

    Ginter Joniec, 16.01.2015

    http://animatedgif.biz/mpeg-creation2/temp/oqqs2nr0rh1pe5ta1aa683d1u5/indexweb.htm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Szul

    Waldemar Szul, 16.01.2015

    na chorobę morską,jak jak znalazł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Řehoř Saláta

    Řehoř Saláta, 16.01.2015

    Pierdzielisz Pan, Panie Sławomirze. I czarne i zielone są ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kolo Man

    Kolo Man, 16.01.2015

    Poproszę bez glutenu. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek, 16.01.2015

    CZARNE OLIWKI, TYLKO CZARNEEEEEeeeeee......!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski, 16.01.2015

    nie lubię takich zapiekanek z ziemniakami łączyć, zamieniłbym tylko na makaron, ewentualnie przy większych kosztach, ale na pataty. Ja dziś miałem super obiadek w pracy przygotowany w domu wczoraj: - makaron tagliatelle, do tego słoik suszonych pomidorów w zalewie z kaparami (7,69 Piotr & Paweł, Lidl), starty ser podpuszczkowy (np. zamiast Parmezanu tańszy Gran Padano). Pokroiłem tylko odsączone pomidory suszone z kaparami i zasypałem wiórkami sera. Nic więcej! Genialne! Można wrzucić oliwki, ale nie ma sensu grzebać za wiele, i tak już implozja smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Ziegler

    Ela Ziegler, 16.01.2015

    Sprobuje chetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Woźniak

    Ewa Woźniak, 16.01.2015

    robie dzisiaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wieruszewska

    Magda Wieruszewska, 16.01.2015

    Będzie na kolację dzisiaj :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka MarynarzaZapiekanka Marynarza

Zapiekane ziemniaki z dodatkiem tuńczyka, fasolki szparagowej oraz szpinaku to smaczne danie, które szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym warzywa na ciepło. Zapiekanka marynarza jest prosta do wykonania i można ją z powodzeniem odgrzewać. Sprawdzi się więc nie tylko jako obiad, ale też ciepła przekąska w pracy. Przyrządzisz ją z fasolki szparagowej, szpinaku, pokrojonych w talarki ziemniaków, tuńczyka z puszki, cebuli, czosnku, oliwek i przypraw. Smaku całości dopełni śmietanowy sos i mozzarella. Tak przyrządzona zapiekanka ziemniaczana będzie dobrze komponować się również z sosem czosnkowym. Podawaj ją z sałatką ze świeżego szpinaku lub pieczonych buraków, jajka oraz ogórków kiszonych. Ewentualnie dołącz do niej jako dodatek chrupiącą bagietkę. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz równie dobrze zastąpić makaronem lub kaszą. Z podanego powyżej przepisu dowiesz się, jak je przyrządzić krok po kroku. Zapoznaj się z nim i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.