
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
200 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Krok 3
Wszystko dokładnie zamieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4
Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż je na wierzchu zapiekanki. Piecz całość w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

Krok 5
Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka Marynarza
Zapiekane ziemniaki z dodatkiem tuńczyka, fasolki szparagowej oraz szpinaku to smaczne danie, które szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym warzywa na ciepło. Zapiekanka marynarza jest prosta do wykonania i można ją z powodzeniem odgrzewać. Sprawdzi się więc nie tylko jako obiad, ale też ciepła przekąska w pracy. Przyrządzisz ją z fasolki szparagowej, szpinaku, pokrojonych w talarki ziemniaków, tuńczyka z puszki, cebuli, czosnku, oliwek i przypraw. Smaku całości dopełni śmietanowy sos i mozzarella. Tak przyrządzona zapiekanka ziemniaczana będzie dobrze komponować się również z sosem czosnkowym. Podawaj ją z sałatką ze świeżego szpinaku lub pieczonych buraków, jajka oraz ogórków kiszonych. Ewentualnie dołącz do niej jako dodatek chrupiącą bagietkę. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz równie dobrze zastąpić makaronem lub kaszą. Z podanego powyżej przepisu dowiesz się, jak je przyrządzić krok po kroku. Zapoznaj się z nim i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.