Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
łatwe
1205 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
50 gramów
100 gramów
200 mililitrów
50 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść całość w żaroodpornym naczyniu. Posyp z wierzchu startym serem i nakryj folią aluminiową. Piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez około 40 minut.

Krok 2
Pokrój grzyby w ćwiartki, mięso w nieduże kawałki, ziemniaki i cebulę w plastry.

Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr z wodą i śmietaną, wymieszaj z szpinakiem.

Krok 4
Przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się lekko zrumienił.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
Poszukujesz przepisu na danie obiadowe z mięsem i warzywami? Dobrym sposobem będzie przygotowanie ziemniaczanej zapiekanki ze szpinakiem, w której znajdzie się także mięso z kurczaka oraz ser. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest pokrojenie w grube plastry obranych ziemniaków oraz cebuli. Mięso z piersi kurczaka podziel na nieduże kawałki, a pieczarki posiekaj na ćwiartki. Wszystkie składniki połączy ze sobą błyskawiczny sos serowy, który nada całości kremowej konsystencji. Rozpuść go w wodzie, dodaj kwaśną śmietanę, a następnie wymieszaj ze szpinakiem – sprawdzi się zarówno ten mrożony, jak i jego świeże liście. Na koniec połącz szpinakowy sos z warzywami oraz kurczakiem i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj twardy ser żółty, np. ementaler i posyp nim wierzch zapiekanki. Przed wstawieniem do piekarnika przykryj naczynie folią aluminiową, aby zapiekanka nie przesuszyła się podczas pieczenia. Gotowe danie serwuj na ciepło. Sprawdź, jakie to łatwe.