
Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
1 szklanka
0.5 szklanki
15 dekagramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz, posiekaj i zeszklij cebulę na połowie porcji margaryny, następnie obierz i pokrój na cienkie plastry ziemniaki.

Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż warstwami ziemniaki i cebulę, tak, by pierwsza i ostatnia warstwa, to były ziemniaki.

Krok 3
Piwo, śmietanę, ser i Fix Spaghetti Carbonara Knorr i przyprawy wymieszaj razem, sosem polej potrawę, układając na wierzchu wiórki z pozostałej margaryny. Zapiekankę ziemniaczano-cebulową piecz 60 minut. Podawaj gorącą z surówką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczano – cebulowa
Myślisz o prostym w przygotowaniu, a jednocześnie wyjątkowo smacznym obiedzie? W takim przypadku wypróbuj zapiekanki ziemniaczano-cebulowej z poniższego przepisu. Na początek zeszklij drobno posiekaną cebulę na dobrze rozgrzanej margarynie. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Co ważne, ich wcześniejsze podgotowanie nie jest konieczne, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu. We wcześniej wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układaj naprzemiennie wspomniane składniki. Zadbaj o to, aby pierwszą i ostatnią warstwą zapiekanki były ziemniaki. Całość zalej sosem carbonara na bazie śmietany i piecz w dobrze rozgrzanym piekarniku. Wierzch zapiekanki możesz dodatkowo posypać pod koniec pieczenia startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Gotową potrawę podawaj na gorąco z miksem surówek. Sprawdzi się np. prosta sałatka na bazie miksu sałat i świeżych warzyw lub czerwona kapusta. Udekorować je możesz gałązką świeżych ziół, najlepiej tymianku. Sprawdź nasz przepis na pyszną zapiekankę ziemniaczano-cebulową.