Kanapka z kurczakiem i jajkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

194 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą. Umytą pierś osusz i natrzyj powstałą pastą.

Kanapka z kurczakiem i jajkiem - Krok 1

Krok 2

Zamarynowaną pierś smaż na lekko rozgrzanej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu pierś pokrój w cienkie plastry pod skosem.

Kanapka z kurczakiem i jajkiem - Krok 2

Krok 3

Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na rozgrzanej, suchej patelni. Po wystudzeniu każdą kromkę posmaruj z jednej strony majonezem. Pomidora oraz jajko pokrój na cienkie plastry.

Kanapka z kurczakiem i jajkiem - Krok 3

Krok 4

Każdą z kromek przykryj liściem sałaty, następnie na dwóch z nich połóż kawałki kurczaka, plasterki pomidora oraz jajko. Wierzch kanapek przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

Kanapka z kurczakiem i jajkiem - Krok 4

Krok 5

Kanapki ściśnij lekko dłonią a następnie zepnij wykałaczkami (po 2 szt.). Kanapki przekrój na dwie połówki po przekątnej. Ogórka obierz ze skóry, pokrój w cienkie słupki i podaj z kanapkami.

Kanapka z kurczakiem i jajkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast jajka ugotowanego na twardo, taką kanapkę przygotować możesz również z jajkiem sadzonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej