Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą. Umytą pierś osusz i natrzyj powstałą pastą.
Krok 2
Zamarynowaną pierś smaż na lekko rozgrzanej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu pierś pokrój w cienkie plastry pod skosem.
Krok 3
Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na rozgrzanej, suchej patelni. Po wystudzeniu każdą kromkę posmaruj z jednej strony majonezem. Pomidora oraz jajko pokrój na cienkie plastry.
Krok 4
Każdą z kromek przykryj liściem sałaty, następnie na dwóch z nich połóż kawałki kurczaka, plasterki pomidora oraz jajko. Wierzch kanapek przykryj pozostałymi dwoma kromkami.
Krok 5
Kanapki ściśnij lekko dłonią a następnie zepnij wykałaczkami (po 2 szt.). Kanapki przekrój na dwie połówki po przekątnej. Ogórka obierz ze skóry, pokrój w cienkie słupki i podaj z kanapkami.
Dobra rada:
Zamiast jajka ugotowanego na twardo, taką kanapkę przygotować możesz również z jajkiem sadzonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej