Pasta egipska michoteta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta egipska michoteta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj fetę z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, oliwą i cebulą.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę, zostaw na sicie.

Krok 4

Ogórka i szczypiorek dodaj do przygotowanej pasty. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej