Pasta egipska michoteta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta egipska michoteta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj fetę z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, oliwą i cebulą.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę, zostaw na sicie.

Krok 4

Ogórka i szczypiorek dodaj do przygotowanej pasty. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej