Pasta egipska michoteta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta egipska michoteta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj fetę z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, oliwą i cebulą.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę, zostaw na sicie.

Krok 4

Ogórka i szczypiorek dodaj do przygotowanej pasty. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta egipska michoteta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej