Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Utrzyj fetę z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, oliwą i cebulą.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę, zostaw na sicie.
Krok 4
Ogórka i szczypiorek dodaj do przygotowanej pasty. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Tarta ziemniaczana ze szpinakiem
90 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej