
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, posiekaj drobno i zmiksuj razem z serkiem i startą z limonki skórką.
Krok 2
Dopraw do smaku. Jeżeli dip nie jest dosyć gęsty, możesz dodać trochę startego na tarce ostrego żółtego sera.
Krok 3
Serowy sos podawaj do tortilli i nachos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej