
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, posiekaj drobno i zmiksuj razem z serkiem i startą z limonki skórką.
Krok 2
Dopraw do smaku. Jeżeli dip nie jest dosyć gęsty, możesz dodać trochę startego na tarce ostrego żółtego sera.
Krok 3
Serowy sos podawaj do tortilli i nachos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej