Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

304 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, ząbek czosnku posiekaj, wyciśnij sok z limonki. Kurczaka pokrój w cienkie paski i usmaż w garnku na oliwie. Dodaj cebulę, czosnek oraz pastę curry.

Krok 2

Do garnka wlej mleko kokosowe, dopraw kostką Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 3

Ogórka pokrój w cienkie półplastry pod skosem, dopraw solą, cukrem oraz octem. Wymieszaj i przełóż do salaterki.

Krok 4

Gotowe curry dopraw sokiem z limonki i posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem oraz sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy możesz dodać nieco więcej pasty curry.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Gölz

    Monika Gölz

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej