Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, ząbek czosnku posiekaj, wyciśnij sok z limonki. Kurczaka pokrój w cienkie paski i usmaż w garnku na oliwie. Dodaj cebulę, czosnek oraz pastę curry.

Krok 2

Do garnka wlej mleko kokosowe, dopraw kostką Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 3

Ogórka pokrój w cienkie półplastry pod skosem, dopraw solą, cukrem oraz octem. Wymieszaj i przełóż do salaterki.

Krok 4

Gotowe curry dopraw sokiem z limonki i posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem oraz sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy możesz dodać nieco więcej pasty curry.

2

Opinie o przepisie

  • Aga J

    Aga J , 19.09.2020

    pyszne, szybkie i proste danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 21.04.2018

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórkaSzybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka

Cebulę pokrój w piórka, ząbek czosnku posiekaj, wyciśnij sok z limonki. Kurczaka pokrój w cienkie paski i usmaż w garnku na oliwie. Dodaj cebulę, czosnek oraz pastę curry.