Szybkie curry z kurczaka z sałatką ze świeżego ogórka
łatwe
390 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
400 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, ząbek czosnku posiekaj, wyciśnij sok z limonki. Kurczaka pokrój w cienkie paski i usmaż w garnku na oliwie. Dodaj cebulę, czosnek oraz pastę curry.
Krok 2
Do garnka wlej mleko kokosowe, dopraw kostką Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 3
Ogórka pokrój w cienkie półplastry pod skosem, dopraw solą, cukrem oraz octem. Wymieszaj i przełóż do salaterki.
Krok 4
Gotowe curry dopraw sokiem z limonki i posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem oraz sałatką.

Dobra rada:
Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy możesz dodać nieco więcej pasty curry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej