
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą oraz pastą curry.
Krok 2
Kawałki mięsa obsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj posiekany czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
W miseczce wymieszaj 100 ml wody ze śmietaną. Dodaj zawartość opakowania Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotowy płyn wlej na patelnię z mięsem i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec wrzuć umyte liście szpinaku, wymieszaj wszystko i dopraw do smaku. Podawaj z ryżem lub kaszą kuskus posypane płatkami migdałów.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z kurczakiem
Zainspiruj się azjatyckimi smakami i na najbliższy obiad lub kolację przygotuj curry z kurczakiem. Mięso pokrój na cienkie paski i – aby nadać mu smaku – wymieszaj z oliwą oraz zieloną pastą curry. Następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni. Kiedy się zarumienią, dodaj drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Możesz użyć jednej większej lub kilku pikantnych dymek. Składniki z patelni zalej fixem do smażonego ryżu po chińsku wymieszanym z wodą i słodką śmietaną o 36% zawartości tłuszczu. Doprowadź płyn do wrzenia, dzięki czemu odpowiednio zgęstnieje. Na koniec przełóż na patelnię umyte liście świeżego szpinaku, a całość przemieszaj i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Podaj potrawę z kaszą kuskus lub ryżem, np. basmati czy jaśminowym. Przed zaserwowaniem udekoruj curry z kurczakiem płatkami migdałów. Warto je wcześniej podsmażyć przez chwilę na suchej patelni – dzięki temu wydobędziesz głębię ich smaku. Mamy nadzieję, że nasze przepisy dostarczą Ci mnóstwa kulinarnych inspiracji. Curry z kurczakiem to świetne danie nie tylko na codzienny obiad.