Curry ze szpinaku i sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze szpinaku i sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej. Pokrój panir w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Smaż do czasu gdy nabierze złocistego koloru. Następnie zdejmij ser z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnie wrzuć pokrojone w plastry pomidory i smaż, ciągle mieszając przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kminek, chilli ora sól do smaku. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj szpinak i smaż na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj papryczki chilli oraz panir i duś jeszcze dwie minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej