Curry ze szpinaku i sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze szpinaku i sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej. Pokrój panir w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Smaż do czasu gdy nabierze złocistego koloru. Następnie zdejmij ser z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnie wrzuć pokrojone w plastry pomidory i smaż, ciągle mieszając przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kminek, chilli ora sól do smaku. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj szpinak i smaż na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj papryczki chilli oraz panir i duś jeszcze dwie minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej