Curry ze szpinaku i sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze szpinaku i sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej. Pokrój panir w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Smaż do czasu gdy nabierze złocistego koloru. Następnie zdejmij ser z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnie wrzuć pokrojone w plastry pomidory i smaż, ciągle mieszając przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kminek, chilli ora sól do smaku. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Następnie dodaj szpinak i smaż na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj papryczki chilli oraz panir i duś jeszcze dwie minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze szpinaku i sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej