Składniki
1 łyżka
1 szczypta
50 gramów
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć ziarna gorczycy, a gdy zaczną pękać, dorzuć wiórki kokosowe i kurkumę. Smaż przez 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 2
Brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie wrzuć razem z cukrem, goździkami, solą i małą ilością wody. Gotuj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Przełóż na talerzyki i posyp kolendrą
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej