Curry brzoskwiniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry brzoskwiniowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

50 gramów

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć ziarna gorczycy, a gdy zaczną pękać, dorzuć wiórki kokosowe i kurkumę. Smaż przez 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 2

Brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie wrzuć razem z cukrem, goździkami, solą i małą ilością wody. Gotuj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Przełóż na talerzyki i posyp kolendrą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej