Curry brzoskwiniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry brzoskwiniowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

50 gramów

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć ziarna gorczycy, a gdy zaczną pękać, dorzuć wiórki kokosowe i kurkumę. Smaż przez 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 2

Brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie wrzuć razem z cukrem, goździkami, solą i małą ilością wody. Gotuj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Przełóż na talerzyki i posyp kolendrą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej