Chutney z mango i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

60 gramów

500 mililitrów

500 mililitrów

120 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, a następnie pokrój w kostkę i wsyp do garnka.

Krok 2

Rodzynki, imbir, papryczki i orzechy posiekaj i dodaj do mango.

Krok 3

Następnie dodaj cukier i ocet. Wymieszaj i gotuj do momentu wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem 30 minut. Przed podaniem zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej