
Składniki
250 gramów
2 sztuki
60 gramów
500 mililitrów
500 mililitrów
120 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz, a następnie pokrój w kostkę i wsyp do garnka.
Krok 2
Rodzynki, imbir, papryczki i orzechy posiekaj i dodaj do mango.
Krok 3
Następnie dodaj cukier i ocet. Wymieszaj i gotuj do momentu wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem 30 minut. Przed podaniem zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej