Chutney z mango i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

60 gramów

500 mililitrów

500 mililitrów

120 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, a następnie pokrój w kostkę i wsyp do garnka.

Krok 2

Rodzynki, imbir, papryczki i orzechy posiekaj i dodaj do mango.

Krok 3

Następnie dodaj cukier i ocet. Wymieszaj i gotuj do momentu wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem 30 minut. Przed podaniem zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świateczny żurek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej