
Składniki
250 gramów
2 sztuki
60 gramów
500 mililitrów
500 mililitrów
120 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz, a następnie pokrój w kostkę i wsyp do garnka.
Krok 2
Rodzynki, imbir, papryczki i orzechy posiekaj i dodaj do mango.
Krok 3
Następnie dodaj cukier i ocet. Wymieszaj i gotuj do momentu wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem 30 minut. Przed podaniem zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej