Chutney z mango i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

60 gramów

500 mililitrów

500 mililitrów

120 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, a następnie pokrój w kostkę i wsyp do garnka.

Krok 2

Rodzynki, imbir, papryczki i orzechy posiekaj i dodaj do mango.

Krok 3

Następnie dodaj cukier i ocet. Wymieszaj i gotuj do momentu wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem 30 minut. Przed podaniem zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej