
Składniki
0.5 łyżeczki
200 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.
Krok 2
Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej