Chleb Naan wg starej receptury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb Naan wg starej receptury

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Krok 2

Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej