
Składniki
0.5 łyżeczki
200 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.
Krok 2
Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej