Chleb Naan wg starej receptury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb Naan wg starej receptury

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

200 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Krok 2

Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej