Chleb Naan wg starej receptury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb Naan wg starej receptury

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

200 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Krok 2

Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej