Sałatka " Wypasiona impreza" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka " Wypasiona impreza"

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 plastrów

8 plastrów

1 sztuka

100 gramów

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos koperkowo-ziołowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na dużym talerzu porwij kilka listków sałaty lodowej. Dodaj pokrojonego w plastry pomidora, ogórka pokrojonego w półksiężyce i czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Skrop sosem sałatkowym.

Krok 2

Posyp pokrojonym w mała kostke serem wedzonym i kurczakiem. Dodaj kapary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka " Wypasiona impreza" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej