
Składniki
1 sztuka
15 plastrów
8 plastrów
1 sztuka
100 gramów
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos koperkowo-ziołowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na dużym talerzu porwij kilka listków sałaty lodowej. Dodaj pokrojonego w plastry pomidora, ogórka pokrojonego w półksiężyce i czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Skrop sosem sałatkowym.
Krok 2
Posyp pokrojonym w mała kostke serem wedzonym i kurczakiem. Dodaj kapary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej