
Składniki
1 sztuka
15 plastrów
8 plastrów
1 sztuka
100 gramów
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos koperkowo-ziołowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na dużym talerzu porwij kilka listków sałaty lodowej. Dodaj pokrojonego w plastry pomidora, ogórka pokrojonego w półksiężyce i czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Skrop sosem sałatkowym.
Krok 2
Posyp pokrojonym w mała kostke serem wedzonym i kurczakiem. Dodaj kapary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































