Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus
łatwe
109 osób zapisało
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
null
2 łyżki
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w grubą kostkę, skrop oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości.
Krok 2
Kaszę kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 3
Zawartość opakowań Knorr rozmieszaj z wodą i oliwą.
Krok 4
W salaterce umieść gotowy kuskus, następnie ułóż upieczoną dynię, liście rukoli oraz pokruszony ser feta. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pestkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej