Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 łyżek

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w grubą kostkę, skrop oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości.

Krok 2

Kaszę kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 3

Zawartość opakowań Knorr rozmieszaj z wodą i oliwą.

Krok 4

W salaterce umieść gotowy kuskus, następnie ułóż upieczoną dynię, liście rukoli oraz pokruszony ser feta. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pestkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej