Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 łyżek

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w grubą kostkę, skrop oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości.

Krok 2

Kaszę kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 3

Zawartość opakowań Knorr rozmieszaj z wodą i oliwą.

Krok 4

W salaterce umieść gotowy kuskus, następnie ułóż upieczoną dynię, liście rukoli oraz pokruszony ser feta. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pestkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej