Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

150 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać z fixem Knorr Kebab- saszetka do mięsa. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyć. Kapustę posiekać, pomidor pokroić w sporą kostkę, a cebulę drobno posiekać.

Krok 3

Jogurt wymieszać z zawartością saszetki sos czosnkowy- Kebab z sosem czosnkowym.

Krok 4

W półmisku wymieszać warzywa i posiekaną bazylię, posypać solą oraz zmielonym pieprzem. Na wierzch wyłożyć usmażone mięso. Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej