Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej
łatwe
70 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
150 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać z fixem Knorr Kebab- saszetka do mięsa. Usmażyć na oliwie.
Krok 2
Warzywa umyć. Kapustę posiekać, pomidor pokroić w sporą kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Krok 3
Jogurt wymieszać z zawartością saszetki sos czosnkowy- Kebab z sosem czosnkowym.
Krok 4
W półmisku wymieszać warzywa i posiekaną bazylię, posypać solą oraz zmielonym pieprzem. Na wierzch wyłożyć usmażone mięso. Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej