Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

150 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać z fixem Knorr Kebab- saszetka do mięsa. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyć. Kapustę posiekać, pomidor pokroić w sporą kostkę, a cebulę drobno posiekać.

Krok 3

Jogurt wymieszać z zawartością saszetki sos czosnkowy- Kebab z sosem czosnkowym.

Krok 4

W półmisku wymieszać warzywa i posiekaną bazylię, posypać solą oraz zmielonym pieprzem. Na wierzch wyłożyć usmażone mięso. Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej