Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej
łatwe
70 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
150 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać z fixem Knorr Kebab- saszetka do mięsa. Usmażyć na oliwie.
Krok 2
Warzywa umyć. Kapustę posiekać, pomidor pokroić w sporą kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Krok 3
Jogurt wymieszać z zawartością saszetki sos czosnkowy- Kebab z sosem czosnkowym.
Krok 4
W półmisku wymieszać warzywa i posiekaną bazylię, posypać solą oraz zmielonym pieprzem. Na wierzch wyłożyć usmażone mięso. Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej