
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
80 gramów
0.5 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka na drobne paski, następnie wlej sos sojowy, posyp posiekanym imbirem i czosnkiem. Odstaw na pół godziny.

Krok 2
Cebulę, paprykę i kapustę pekińską pokrój w paski.

Krok 3
Mięso wraz z marynatą wrzuć na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz.

Krok 4
Po kilku minutach smażenia, jak mięso się przyrumieni dodaj warzywa i dalej wszystko smaż.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w 300 mililitrami wody.

Krok 6
Do potrawy wlej Fix, dodaj również zielony groszek. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane kiełkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińszczyzna
Dziś na obiad zaserwuj smaki z Dalekiego Wschodu – szybką i pełną smaku chińszczyznę. Dobrze doprawione kawałki kurczaka w towarzystwie chrupiących warzyw to podstawa dania. Nie obejdzie się także bez jednej z najważniejszych przypraw w kuchni azjatyckiej, jaką jest sos sojowy. Dodaj go to pokrojonych piersi kurczaka, dopraw posiekanym czosnkiem i imbirem, a powstanie idealna marynata do potraw chińskich. Z warzyw proponujemy paprykę, zielony groszek i oczywiście kapustę pekińską. Jeśli masz pod ręką kiełki soi lub fasoli, marchew i cebulę – nimi również możesz wzbogacić danie. Pokrojone w słupki warzywa smaż razem z kawałkami kurczaka na dobrze rozgrzanym oleju lub oliwie z oliwek. Chińszczyznę podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Możesz ją udekorować kawałkami papryczki chilli. Rewelacja!