PRZEPISY.PL

Dziś mamy ochotę na smaki z Dalekiego Wschodu. Przygotujemy szybką chińszczyznę z patelni.

Chińszczyzna - autor: przepisy.pl

Chińszczyzna

  • 60
  • 2
  • Łatwe
  • 0
209
osób dodało do Mniamlisty
209
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek1 łyżeczka
  • imbir
  • sos sojowy
  • zielony groszek mrożony80 g
  • kapusta pekińska0.5 szt
  • woda300 ml
Chińszczyzna – krok 1

Krok 1

Pokrój kurczaka na drobne paski, następnie wlej sos sojowy, posyp posiekanym imbirem i czosnkiem. Odstaw na pół godziny.
Chińszczyzna – krok 2

Krok 2

Cebulę, paprykę i kapustę pekińską pokrój w paski.
Chińszczyzna – krok 3

Krok 3

Mięso wraz z marynatą wrzuć na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz.
Chińszczyzna – krok 4

Krok 4

Po kilku minutach smażenia, jak mięso się przyrumieni dodaj warzywa i dalej wszystko smaż.
Chińszczyzna – krok 5

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 300 mililitrami wody.
Chińszczyzna – krok 6

Krok 6

Do potrawy wlej Fix, dodaj również zielony groszek. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane kiełkami.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Do potraw chińskich KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

163
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
306
osób dodało do Mniamlisty
45''
5
Średnie
102
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
141
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe