Składniki
null
20 dekagramów
10 dekagramów
4 dekagramy
null
null
null
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z 1,5 szklanki wody i kostki Bulionu cielęcego Knorr.
Krok 2
Pokrój paprykę w mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kawałki. Paprykę, rozdrobnioną cebulę oraz czosnek, skrop oliwą i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, aż warzywa lekko się zarumienią.
Krok 3
Warzywa po upieczeniu dodaj do wywaru.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę mieloną i gotuj, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Sos zmiksuj i przetrzyj. Sos paprykowy podawaj do ryżu, kasz, ryb, warzyw, makaronu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej