Sos do omletów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do omletów po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

231 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowany bakłażan
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej