
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.

Krok 2
Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.

Krok 3
Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).

Krok 4
Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej