Sos do omletów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do omletów po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
245 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do omletów po hiszpańskuSos do omletów po hiszpańsku

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.