Sos do omletów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do omletów po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

229 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej