Sos do omletów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do omletów po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
245 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).

Sos do omletów po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do omletów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowany bakłażan
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do omletów po hiszpańskuSos do omletów po hiszpańsku

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.