Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, imbir, czosnek drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przypraw. Gotuj 5 minut.

Krok 2

Następnie dodaj chilli, liść laurowy, kumin i podsmaż kolejne 5 minut.

Krok 3

Wrzuć pomidor i wlej mleko kokosowe. Wszystko wymieszaj i gotuj 20 minut.

Krok 4

Zmiksuj blenderem, dopraw. Dodaj jogurt i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej