
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
2 sztuki
40 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, imbir, czosnek drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przypraw. Gotuj 5 minut.
Krok 2
Następnie dodaj chilli, liść laurowy, kumin i podsmaż kolejne 5 minut.
Krok 3
Wrzuć pomidor i wlej mleko kokosowe. Wszystko wymieszaj i gotuj 20 minut.
Krok 4
Zmiksuj blenderem, dopraw. Dodaj jogurt i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej