
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
2 sztuki
40 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, imbir, czosnek drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przypraw. Gotuj 5 minut.
Krok 2
Następnie dodaj chilli, liść laurowy, kumin i podsmaż kolejne 5 minut.
Krok 3
Wrzuć pomidor i wlej mleko kokosowe. Wszystko wymieszaj i gotuj 20 minut.
Krok 4
Zmiksuj blenderem, dopraw. Dodaj jogurt i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej