
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
5 sztuk
2 szczypty
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
Krok 2
Do garnka przełóż cebulę, dodaj ziele angielskie i pozostałe przyprawy, natkę pietruszki, Bulion na włoszczyźnie Knorr, przecier pomidorowy i zalej wszystko ok 1,5 litra wody. Zacznij gotować.
Krok 3
Kalafiora umyj w całości odkrajając liście i głąb. Całego kalafiora włóż do gotującej się zupy, tak by był zanurzony. Gotuj zupę ok 25 minut. Dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej