Zupa pomidorowo-kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowo-kalafiorowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

5 sztuk

2 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Do garnka przełóż cebulę, dodaj ziele angielskie i pozostałe przyprawy, natkę pietruszki, Bulion na włoszczyźnie Knorr, przecier pomidorowy i zalej wszystko ok 1,5 litra wody. Zacznij gotować.

Krok 3

Kalafiora umyj w całości odkrajając liście i głąb. Całego kalafiora włóż do gotującej się zupy, tak by był zanurzony. Gotuj zupę ok 25 minut. Dopraw do smaku.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej