Zupa pomidorowo-kalafiorowa

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

5 sztuk

2 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Do garnka przełóż cebulę, dodaj ziele angielskie i pozostałe przyprawy, natkę pietruszki, Bulion na włoszczyźnie Knorr, przecier pomidorowy i zalej wszystko ok 1,5 litra wody. Zacznij gotować.

Krok 3

Kalafiora umyj w całości odkrajając liście i głąb. Całego kalafiora włóż do gotującej się zupy, tak by był zanurzony. Gotuj zupę ok 25 minut. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowo-kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej