
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
900 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu roztop masło. Włóż pokrojoną cebulę, podsmażaj do miękkości.
Krok 2
Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokrojoną w kostkę marchew, wywar drobiowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), natkę pietruszki i tymianek. Zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Zmiksuj zupę do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj gorącą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej