Zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

900 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu roztop masło. Włóż pokrojoną cebulę, podsmażaj do miękkości.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokrojoną w kostkę marchew, wywar drobiowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), natkę pietruszki i tymianek. Zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zmiksuj zupę do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj gorącą.

anemone_

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej