
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
null
0.5 kilograma
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Krok 3
Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Krok 4
Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Krok 5
Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Krok 6
Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.