
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
null
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.
Krok 2
Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.
Krok 3
Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.
Krok 4
Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.
Krok 5
Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.
Krok 6
Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.