Zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
1461 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

362 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

870 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

null

0.5 kilograma

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Zupa pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Zupa pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Zupa pomidorowa - Krok 3

Krok 4

Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Zupa pomidorowa - Krok 4

Krok 5

Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Zupa pomidorowa - Krok 5

Krok 6

Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

Zupa pomidorowa - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kosińska

    Anna Kosińska , 01.06.2019

    Kiedyś Pascal Brodnicki powiedział,że pomidorowa to tylko na bulionie cielecym. Do tej pory stosuję się do tego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga  Sroka

    Jadwiga Sroka , 31.05.2019

    zupa super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Cholewczynska

    Violetta Cholewczynska , 17.10.2015

    dziękuję, pyyyyszna, polecam innym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowaZupa pomidorowa

Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.