
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
null
0.5 kilograma
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Krok 3
Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Krok 4
Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Krok 5
Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Krok 6
Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.