Zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
1464 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

879 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

null

0.5 kilograma

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Zupa pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Zupa pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Zupa pomidorowa - Krok 3

Krok 4

Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Zupa pomidorowa - Krok 4

Krok 5

Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Zupa pomidorowa - Krok 5

Krok 6

Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

Zupa pomidorowa - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kosińska

    Anna Kosińska , 01.06.2019

    Kiedyś Pascal Brodnicki powiedział,że pomidorowa to tylko na bulionie cielecym. Do tej pory stosuję się do tego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga  Sroka

    Jadwiga Sroka , 31.05.2019

    zupa super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Cholewczynska

    Violetta Cholewczynska , 17.10.2015

    dziękuję, pyyyyszna, polecam innym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowaZupa pomidorowa

Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.