PRZEPISY.PL

Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.

Zupa pomidorowa - autor: przepisy.pl

Zupa pomidorowa

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
487
osób dodało do Mniamlisty
487
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • Kości wieprzowe30 dkg
  • Rosół z kury Knorr1 szt
  • świeże pomidory0.5 kg
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • śmietana1 szklanka
  • olej1 łyżka
  • cukier1 łyżka
  • kilka gałązek koperku
  • włoszczyzna1 pęczek
Zupa pomidorowa – krok 1

Krok 1

Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.
Zupa pomidorowa – krok 2

Krok 2

Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.
Zupa pomidorowa – krok 3

Krok 3

Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.
Zupa pomidorowa – krok 4

Krok 4

Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.
Zupa pomidorowa – krok 5

Krok 5

Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.
Zupa pomidorowa – krok 6

Krok 6

Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

34
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
1035
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
606
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
168
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe