
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
null
0.5 kilograma
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, włóż do wrzącej wody. Dodaj kostkę Knorr i ugotuj wywar.

Krok 2
Obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Gotuj około 30 minut.

Krok 3
Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w drobne kawałki.

Krok 4
Do rondla wlej olej, włóż pomidory i podduś je na ogniu około 10 minut. Przetrzyj przez sito.

Krok 5
Do wywaru dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Krok 6
Zupę zabiel śmietaną. Gotową można podać z makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Świeże pomidory i esencjonalny bulion nadają naszej pomidorowej wspaniały smak i aromat. Z makaronem albo z ryżem. Co kto woli.