Lekka zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 mililitrów

300 mililitrów

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 3

Następnie dodajemy pulpę pomidorową i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Podajemy z makaronem. Smacznego!

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 4

Przecedzamy przez bardzo drobne sitko (a najlepiej przez czystą ściereczkę bawełnianą) i doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej