Lekka zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

700 mililitrów

1 łyżeczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 3

Następnie dodajemy pulpę pomidorową i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Podajemy z makaronem. Smacznego!

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 4

Przecedzamy przez bardzo drobne sitko (a najlepiej przez czystą ściereczkę bawełnianą) i doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej