
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
700 mililitrów
1 łyżeczka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
Krok 3
Następnie dodajemy pulpę pomidorową i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Podajemy z makaronem. Smacznego!
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
Krok 4
Przecedzamy przez bardzo drobne sitko (a najlepiej przez czystą ściereczkę bawełnianą) i doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej