Lekka zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

700 mililitrów

1 łyżeczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 3

Następnie dodajemy pulpę pomidorową i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Podajemy z makaronem. Smacznego!

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy zioła, zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 4

Przecedzamy przez bardzo drobne sitko (a najlepiej przez czystą ściereczkę bawełnianą) i doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej