Zupa z małży i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z małży i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

8 sztuk

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże włóż do osolonej wody i zostaw na 30 minut.

Krok 2

Opłukaj je pod zimną woda i oczyść. Poczekaj, aż się osuszą.

Krok 3

Anchois umyj i pokrój na kawałki.

Krok 4

Czosnek i natkę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w ćwiartki.

Krok 5

Na rozgrzaną oliwę wrzuć anchois, czosnek i natkę i podsmaż. Dodaj pomidory i gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Teraz dodaj małże, oficie posyp pieprzem. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut, aby wszystkie małże się otworzyły. Na koniec posól.

Krok 7

Zupę rozlej do talerzy i udekoruj świeżą bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej