Zupa z małży i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z małży i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

8 sztuk

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże włóż do osolonej wody i zostaw na 30 minut.

Krok 2

Opłukaj je pod zimną woda i oczyść. Poczekaj, aż się osuszą.

Krok 3

Anchois umyj i pokrój na kawałki.

Krok 4

Czosnek i natkę posiekaj, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w ćwiartki.

Krok 5

Na rozgrzaną oliwę wrzuć anchois, czosnek i natkę i podsmaż. Dodaj pomidory i gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Teraz dodaj małże, oficie posyp pieprzem. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut, aby wszystkie małże się otworzyły. Na koniec posól.

Krok 7

Zupę rozlej do talerzy i udekoruj świeżą bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z małży i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kebab z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej