Zupa pomidorowa z rulonikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z rulonikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżka

null

null

null

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.

Krok 2

Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.

Krok 5

Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej