
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
10 dekagramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
null
null
null
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.
Krok 2
Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.
Krok 5
Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























