Zupa pomidorowa z rulonikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z rulonikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

null

null

null

1 łyżka

1 opakowanie

1 pęczek

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.

Krok 2

Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.

Krok 5

Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej