
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
10 dekagramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
null
null
null
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.
Krok 2
Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.
Krok 5
Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej



























