Zupa pomidorowa z rulonikami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżka

0

0

0

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.

Krok 2

Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.

Krok 5

Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej