Zupa pomidorowa z rulonikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z rulonikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżka

null

null

null

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.

Krok 2

Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.

Krok 5

Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej