Zupa pomidorowa z rulonikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z rulonikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżka

null

null

null

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.

Krok 2

Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.

Krok 5

Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z rulonikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej