Francuska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Francuska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

318 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

2 sztuki

1 szczypta

1.25 litra

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

50 gramów

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój na niewielkie kawałki, czosnek posiekaj. Przesmaż razem na margarynie, następnie dodaj listki tymianku, zalej szklanką wody i podduś.

Krok 2

Bulionetki rozpuść w litrze wrzącej wody i wlej do warzyw. Dodaj również pomidory i gotuj 25 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Po tym czasie zmiksuj zupę, używając blendera.

Krok 4

Sucharki zapiecz z plastrem sera. Gorącą zupę wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Udekoruj listkami tymianku.

1

Opinie o przepisie

  • Grazyna Dubinska

    Grazyna Dubinska , 07.04.2019

    Jest napewno pyszna ugotuję dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa pomidorowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Francuska zupa pomidorowaFrancuska zupa pomidorowa

Wyraziste pomidory pelati mogą być podstawą do przygotowania pysznej pomidorowej. Zainspiruj się kuchnią francuską i przyrządź zupę z zapieczonymi grzankami oraz serem mozzarella. Od czego zacząć? Warzywa wskazane w przepisie pokrój na niewielkie kawałki, a czosnek drobno posiekaj. Wszystko smaż na rozgrzanym tłuszczu, na końcu wsypując listki świeżego tymianku. Zalej szklanką wody i duś przez jakiś czas. Wywar przyrządzisz, rozpuszczając aromatyczną bulionetkę w litrze wrzącej wody – połącz go z warzywami oraz podstawowymi przyprawami. Do mieszanki dodaj jeszcze pomidory z puszki i gotuj wszystko przez kilkanaście minut. Po tym czasie zmiksuj zupę za pomocą blendera. Uzupełnieniem dania będą grzanki – pieczywo zapiecz w piekarniku razem z plastrem mozzarelli i oprósz tymiankiem oraz pieprzem. Jak podawać tę zupę? Jeszcze gorącą wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Odpowiednią dekoracją będą listki świeżego tymianku lub bazylii. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej. Smacznego!