
Składniki
3 opakowania
2 sztuki
1 szczypta
1.25 litra
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
50 gramów
1 garść
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój na niewielkie kawałki, czosnek posiekaj. Przesmaż razem na margarynie, następnie dodaj listki tymianku, zalej szklanką wody i podduś.
Krok 2
Bulionetki rozpuść w litrze wrzącej wody i wlej do warzyw. Dodaj również pomidory i gotuj 25 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Po tym czasie zmiksuj zupę, używając blendera.
Krok 4
Sucharki zapiecz z plastrem sera. Gorącą zupę wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Udekoruj listkami tymianku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Francuska zupa pomidorowa
Wyraziste pomidory pelati mogą być podstawą do przygotowania pysznej pomidorowej. Zainspiruj się kuchnią francuską i przyrządź zupę z zapieczonymi grzankami oraz serem mozzarella. Od czego zacząć? Warzywa wskazane w przepisie pokrój na niewielkie kawałki, a czosnek drobno posiekaj. Wszystko smaż na rozgrzanym tłuszczu, na końcu wsypując listki świeżego tymianku. Zalej szklanką wody i duś przez jakiś czas. Wywar przyrządzisz, rozpuszczając aromatyczną bulionetkę w litrze wrzącej wody – połącz go z warzywami oraz podstawowymi przyprawami. Do mieszanki dodaj jeszcze pomidory z puszki i gotuj wszystko przez kilkanaście minut. Po tym czasie zmiksuj zupę za pomocą blendera. Uzupełnieniem dania będą grzanki – pieczywo zapiecz w piekarniku razem z plastrem mozzarelli i oprósz tymiankiem oraz pieprzem. Jak podawać tę zupę? Jeszcze gorącą wlej do bulionówek i zanurz w niej zapieczone grzanki. Odpowiednią dekoracją będą listki świeżego tymianku lub bazylii. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej. Smacznego!