Zupa pomidorowa z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z bazylią

na pikantną nutę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź zupę pomidorową Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Papryczkę chilli pozbaw pestek i drobno posiekaj. Następnie przelej zupę do ozdobnych miseczek i każdą porcję udekoruj przygotowaną papryczką.

Krok 3

Następnie posyp zupę kolorowym pieprzem, skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek oraz sosu tabasco. Na koniec przybierz listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej