Zupa pomidorowa z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z bazylią

na pikantną nutę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź zupę pomidorową Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Papryczkę chilli pozbaw pestek i drobno posiekaj. Następnie przelej zupę do ozdobnych miseczek i każdą porcję udekoruj przygotowaną papryczką.

Krok 3

Następnie posyp zupę kolorowym pieprzem, skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek oraz sosu tabasco. Na koniec przybierz listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej